Om oss

Jag heter Johanna Nordenankar och har bott utomlands i många år, bl a USA, Skottland och Irland. Jag är utbildad företagsekonom och har jobbat på kontor i många år. Men en dag så kände jag att nu var det dags att satsa på att vara utomhus på heltid - sagt och gjort! Jag driver sedan 2016 Haltarve Islandshästar på heltid.

Jag är utbildad diplomerad ridledare för islandshäst. Jag har tränat hästar hela mitt liv. Började med ponnytrav och gick över till varmblod för att sedan byta till islandshäst.Nu jobbar jag med travhästar och islandshästar på heltid. Stallets stjärna heter Genie Am och hon vann sin hitills största seger på Solvalla 2020. Hoppas mycket på en 3 åring som her Juno Sund 2021. Största stjärnan i islandshäststallet är Prinsen-Visir från Tängmark. Han har deltagit i SM i gaedingakeppni.Han kommer att tävlas av min dotter Hilda 2021.

 

Just nu äger vi 12 stycken islandshästar.Vi äger även 13 stycken travhästar: några starthästar och några avelston dräktiga med Cruzado dela Notche, King City och Love You.

Min dotter som är 12 år äger tre hästar och kommer under 2021 att tävla lite mer. Sonen Viggo, 10 år, är fortfarande mer inspirerad av minecraft, så han rider inte så mycket. Han äger dock två egna hästar: Freya och Pansar. Bonusbarnen Ebba och Elias är inte så hästintresserade. Men Ebba är delägare i travhästen: Echo Gamble. Min man Håkan har jag fått upp på hästryggen tre gånger - men han hjälper till med allt annat på gården (förutom ridning!). Han är oxå intresserad av trav.Han deläger 1åringen Magic Lampard (som han givetvis fått namnge)

Hos oss är det meningen att alla typer av ryttare skall trivas och att man skall få chansen att prova den fantastiska gångarten tölt - som är en av islandshästens fem gångarter. Vi har ridskola, turridning, privatlektioner, företagsevent och även försäljning av islandshästar hos oss. Här kan du kanske hitta din drömhäst?