Om oss

Jag heter Johanna Nordenankar och har bott utomlands i många år, bl a USA, Skottland och Irland. Jag är utbildad företagsekonom och har jobbat på kontor i många år. Men en dag så kände jag att nu var det dags att satsa på att vara utomhus på heltid - sagt och gjort! Jag driver sedan 2016 Haltarve Islandshästar på heltid.

Jag började med Islandshästar tack vare min systerdotter Lovisa von Corswant som även tävlar några av våra hästar.

Jag är utbildad ridledare för islandshäst. Jag har tränat hästar hela mitt liv. Började med ponnytrav och gick över till varmblod för att sedan byta till islandshäst på heltid. Jag har tävlat i många år och vunnit många lopp. Nu har jag börjat tävla lite med islandshäst ockaå. Men det är bara att erkänna att bedömningsporter inte passar mig. Jag är så full av fart och energi som person - så jag gillar sporter där den som är först i mål vinner!

Jag tävlar i första hand i Gaedingakeppni och deltog i SM 2017 med hästen Himna fra Nr.Hytten.2018 tävlar jag förutom Himna även hingsten Galdur fra Horni-som kvalad in till SM i sin första tävling.

Iår tränar jag även travhästen Echo Gamble.

2019-Satsar jag på kval till Sport SM med Galdur far Horni 1

Just nu äger vi 23 stycken islandshästar och bäst av dem alla är Galdur fra Horni -som vi har hämtat hem från Island för snart 4a år sedan.

Min dotter som är 9 år äger fyra hästar och kommer under 2018 att tävla lite. Sonen Viggo-7 år är fortfarande mer inspererad av bilar och lego,så han rider inte så mycket.Han äger dock två egna hästar:Freya och Pansar. Min man Håkan har jag bara fått upp på hästryggen tre gånger - men han hjälper till med allt annat på gården (förutom ridning!).

Hos oss är det meningen att alla typer av ryttare skall trivas och att man skall få chansen att prova den fantastiska gångarten tölt - som är en av islandshästens fem gångarter. Vi har ridskola, turridning, privatlektioner, företagsevent och även försäljning av islandshästar hos oss. Här kan du kanske hitta din drömhäst?