Om oss

Jag heter Johanna Nordenankar och har bott utomlands i många år, bl a USA, Skottland och Irland. Jag är utbildad företagsekonom och har jobbat på kontor i många år. Men en dag så kände jag att nu var det dags att satsa på att vara utomhus på heltid - sagt och gjort! Jag driver sedan 2016 Haltarve Islandshästar på heltid.

Jag började med Islandshästar tack vare min systerdotter Lovisa von Corswant som även tävlar några av våra hästar.

Jag är utbildad diplomerad ridledare för islandshäst. Jag har tränat hästar hela mitt liv. Började med ponnytrav och gick över till varmblod för att sedan byta till islandshäst på heltid. Jag har tävlat i många år och vunnit många lopp. Nu har jag börjat tävla lite med islandshäst också. Men det är bara att erkänna att bedömningsporter inte passar mig. Jag är så full av fart och energi som person - så jag gillar sporter där den som är först i mål vinner!

Jag tävlar i första hand i Gaedingakeppni och deltog i SM 2017 med hästen Himna fra Nr.Hytten. 2018 tävlade jag förutom Himna även hingsten Galdur fra Horni-som kvalad in till Gaedingakeppni SM i sin första tävling.

I år tränar jag även travhästen Echo Gamble.

2019 - Satsar jag på kval till Sport-SM med Galdur far Horni, även på Gaedingakeppni SM-kval med både Himna och Galdur. Samt fler starter med travhästen.

Just nu äger vi 23 stycken islandshästar och bäst av dem alla är Galdur fra Horni - som vi har hämtat hem från Island för snart fyra år sedan.

Min dotter som är 10 år äger två hästar och kommer under 2019 att tävla lite mer. Sonen Viggo, 7 år, är fortfarande mer inspirerad av bilar och lego, så han rider inte så mycket. Han äger dock två egna hästar: Freya och Pansar. Bonusbarnen Ebba och Elias är inte så hästintresserade. Men Ebba är delägare i travhästen. Min man Håkan har jag fått upp på hästryggen tre gånger - men han hjälper till med allt annat på gården (förutom ridning!).

Hos oss är det meningen att alla typer av ryttare skall trivas och att man skall få chansen att prova den fantastiska gångarten tölt - som är en av islandshästens fem gångarter. Vi har ridskola, turridning, privatlektioner, företagsevent och även försäljning av islandshästar hos oss. Här kan du kanske hitta din drömhäst?