Turridning

Korta turen (1 timme och 10 min) Pilgrimsturen 450 kronor per person

Vi rider i varierad miljö och provar på olika gångarterna-beroende på vana och njuter av hästarna och naturen. Hästarna rids i det tempo som passar gruppen beroende på om det är nybörjare eller rutinerade ryttare.

Mellanturen (2 timmar) Kalkstensturen 700 kronor per person

Vi rider genom härlig trollskog i varierande tempo. Vi rider till en liten "grodsjö" och låter hästarna plaska i vattnet. Den här turen går igenom tre socknar: Lokrume, Fole och Hejnum.

Hästarna rids i det tempo som passar gruppen beroende på om det är nybörjare eller rutinerade ryttare. En av våra populäraste turer.

Graute Gårdsturen(3timmar och 10 min) 850 kronor per person - Vår populäraste tur!

Turen går igenom: Lokrume-Fole-Hejnum. Vi rider till Graute Gård, fikar, kollar i butiken och kanske klappar lite djur. Sen rider vi tillbaka! Hela turen går på ca 3h och 10 minuter och kostar 850 kronor exkl. fika. http://www.grautegard.se/

Långa turen (3 timmar) Medeltidsturen 900 kronor per person

Vi rider i tölt och på olika vägar i skog samt även på öppna fält.Sitter av efter en lagom tur och fikar goda mackor och hemgjorda bullar med kaffe och saft innan vi påbörjar ritten hemåt igen.Hästarna rids i det tempo som passar gruppen beroende på om det är nybörjare eller rutinerade ryttare.

Kombinationsturen (4h 30 min)NYHET 2021 1 100 kr

Här kombinderar vi våra två populäraste turer:Graute Gård och Mellanturen. Resultatet blir sagolikt! Man hinner både hälsa på lammen på Graute Gård och låta hästarna plaska i Grodsjön. Vägen hem går längs den vackra Pilgrimsleden. 

Endagsturen (ca 7 timmar) TILL HAVS 1 450 kronor per person. OBS beroende på tempo kan turen ta längre tid

SLITE - mer info kommer! Denna tur går längsmed delar av Pilgrimsleden till Vackra Slite.

GOTHEM Vi rider genom skog och vid grönskande åkrar,längs landsväg och slingrande stig. Finns fornminnen att se och spännande djur längs med vägen. Den utgår från Lokrume, går över Hejnum, via Graute Gård http://graute.se/, Bäl, (Gane Gård) och förbi Tjelvars Grav (https://sv.wikipedia.org/wiki/Tjelvars_grav) till Majsterorjr (https://sv.wikipedia.org/wiki/Majsterrojr) och slutligen Gothemhammar - Längs med havet.

Turen startar 09.00. Man skall vara på plats 15 minuter innan start. Beräknas vara klar ca 16.30.

Tvådagsturen - från 2 600 kronor per person 

https://www.gotlandsportsacademy.se/paketerbjudande/norra-gotland-till-haest/

 

Övrig information: Att rida i grupp är en underbar upplevelse, men det kräver också ett aktivt ansvarstagande från alla som medverkar! Hästen är en häst och ingen maskin. Den uppför sig olika beroende på hur den blir behandlad, och även beroende på vilken vana man har. Man skall vara medveten om att all ridning sker på egen risk. Vi rekommenderar att man har olycksfallförsäkring. Vi har försäkring genom DINA och Gotlands Södra.